Hur jag inreder min jul!

 
Jag älskar vitt, silver, jordiga toner, transparent och glitter på julen. Det jag har bestämt i år är att bara inreda i det. Inget rött om det inte ska vara någon liten detalj. Både jag och A gillar idén och håller fast vid den. Det gäller att kunna få fram den svala snygga känslan men ändå också känna värme - samtidigt. Det är inte många som lyckas. Men med rätt ljus, material på textiler och hur möblerna är inredda så klarar man det. Det måste vara väl genomtänkt. Det lyckas vi med! I år ska vi slå på ännu större med att utesluta allt rött. Spännande! Får se hur det går.
 
Lite egna tips och vägen till en fin vit jul!

♦ Planera i tid och tänk ut hur du vill inreda din jul. Att bara ha framme sina favoritsaker ger ett finare intryck! Än att ha allt pyssel från 1981 och nu.. Eller hur? Lika viktigt här också är att ha en röd tråd.
♦ Rensa och var inte rädd för att slänga bort eller, ännu bättre, skänka bort eller loppis. Skirv sedan en lista på vad man behöver för nytt. För att vara säkrast så ska man tänka på inredning som man nästan skulle kunna ha i maj. Något som man verkligen tycker om, även om det svider i plånboken så vet man att den inte kommer att slängas nästa år för att den har blivit tråkigt.
♦ Belysningen. Nästan viktigast när det är jul! För att få den där varma känslan så ska man också placera belysningen rätt. Så prova er fram med att testa olika vinklar. När det gäller att skapa rätt julstämning där hemma är julbelysning en av de viktigaste sakerna som man faktiskt kan påverka själv. Därför lönar det sig verkligen att planera och lägga lite extra vikt vid både julbelysning inomhus och julbelysning utomhus. Det ska liksom matcha varje rum. Eller så går man bananas!
♦ Ljusen ska så såklart vara vita. Ett måste. Elda i eldstaden och tänd många ljus. Det ger värme och ro i juletid + att mysfaktorn blir högre. Men att addera glitter gör stor skillnad. Köp vanlig vit mossa och strö över eller spraya glitter, addera också små detaljer i silver. Jag ska visa hur jag gör i slutet utav november. Med en bricka i vitt eller i något annat material så är det viktigt med vita ljus.
♦Textilerna ska helst vara i vitaste vitt men det är också snyggt att mixa olika nyanser utav vitt. Att ha mycket plädar, kuddar och långa gardiner gör en stor skillnad. Ingen soffa elller säng är mysig utav en stor fluffig pläd. Men det är också här man kan klämma in det röda, om man nu önskar det.
♦ Använd dig av naturen och frossa i att göra egna kransar och ljuskronor. Sen att spraya dom vita med glitter över är både billigt och fint. Att ha en stor egengjord vit krans hängandes på dörren är inte fel. Sen kan man göra en egen lite större krans och göra den vit men att också slingra runt en vit ljusslinga och ha över matbordet eller i ett fönster med vita sidenband. Väldigt fint!


Kommentarer
Postat av: Elin

Bra tips! :)

2011-10-18 @ 16:00:09
URL: http://superchict.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: